Tämän tein äkkiseltään. Tsekkasin kaappien sisällöt ja tässä tulos. Ohje on siis ihan sama kuin pätkiskakussa mutta laitoin pätkisten tilalle levyn Pandan valkosuklaata ja toisen levyn kuorrutteeseen. Kuorrutteessa kävi vanhan aikaisesti, käänsin selän ottaakseni kaapimen, ja kappas kuorrute menikin rakeiseksi, mutta laitoin sen päälle kuitenkin, sillä kakku meni mukana mökille, omalle väelle. Alunperin pätkiskakun ohje on siis RIIKAN RUOKAOHJEISTA.

1711867.jpg

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

4 rkl kaakaojauhetta

150 g voita tai margariinia

2 dl maustamatonta jugurttia (käytin Bulgarian ruokajugurttia)

130g valkosuklaata

3 munaa

Kuorrutus:

130 g valkosuklaata

75 g voita tai margariinia

 

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sulata voi ja pilko siihen Pätkikset. Lisää voisulaan maustamaton jugurtti sekä munat, vatkaa sekaisin (ei tarvitse sähkövatkainta). Kaada voiseos kuivien aineiden sekaan, sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Avatusta kakusta kuva on kauniimpi ja houkuttelevampi.

1711871.jpg