Meillä syötiin suuren sipsi ja karkki määrän lisäksi uudenvuodenaaton herkkuna
APPELSIINIKÄÄRETORTTUA
3 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Yhdistä keskenään jauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne vaahtoon. Lisää appelsiininmehu. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uuninpannuun.
Paista 250 astetta, n. 5min, uunin keskiosassa.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. (Itse käytin ruokokidesokeria) Poista paistopaperi varovasti.
Täyte
2dl Vispikermaa
rasia vanilja"tuorejuustoa"
n. 1 dl raastettua tummaasuklaata
1/2 dl appelsiininmehua
Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja raastettu suklaa. Lopuksi appelsiininmehu.
Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle, rullaa paperin avulla tiukaksi rullaksi. Anna vetäytyä paperin sisällä ja viileässä.
Mielestäni tämä oli parempaa seuraavana päivänä. Appelsiini olisi saanut ehkä maistua enemmänkin.