Eilen pakastin mansikoita jätin muutaman desin leivonnaista varten. Olis valtavasti kaikenlaisia ohjeita joita olis haluttanu kokeilla. Kasviskokkailun ohje meni kuitenkin käytäntöön. Tästä osa lähtee mökille tänään mukaan ja osa meni pakkaseen odottamaan vieraita.

Harmittaa kun tämän kaltaisesta piirakasta ei oikeen saa kaunista kuvaa. Tarttis opetella käyttämään jotakin kuvankäsittelyohjelmaa...

1247643856_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piirakkaa on siis pellillinen. Mä ehkä laittaisin 1/2dl vähemmän jauhoja tähän taikinaan. Jotenkin maistui jauhoisellle ja taikina oli aika paksunoloista.

Vaniljainen raparperi-mansikkapiirakka
(pellillinen)

pohja
4 munaa
4 1/2 dl sokeria
1,5 dl juoksevaa leivontamargariinia (mä käytin sulaa voita)
3/4 dl kuohukermaa
6 dl venhäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

päälle
2 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
5 dl rasvatonta maitoa
4 dl raparperin paloja
4 dl mansikan puolikkaita
2 -3 rkl fariinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, kerma ja margariini. Sekoita tasaiseksi. Valmista vaniljakastike sekoittamalla maito ja vaniljakastikeainekset yhteen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 min. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. levitä vaniljakastike tasaisesti taikinan päälle. Lisää lopuksi raparperinpalat, mansikat ja lopuksi 2-3 rkl fariinisokeria.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin puoli tuntia.