Tämän kakun tarina on hieman erilainen. Olin kakun ohjeen jollakin bongannut, muka tallentanut sen suosikkeihin. Ostin kakkuun tarvittavaa suklaata. Myöhemmin kun sitten totesin että nyt on tämän kakun aika, ohje ei löydykkään suosikeistani. Googletan... ei mitään... ohje ei kertakaikkiaan vaan löydy.

Sitten pitkän ajan kuluttua menen Mimmi Mutikaisen sivuille ja mitäs siellä onkaan. Tämä ihanainen

Minttukrokanttikahvikakku

Kakku sai tilaisuutensa muutama viikko sitten kun matkustimme Ystäväni luokse Ouluun.

375 g voita tai margariinia

4½ dl sokeria

5 munaa

1 dl maitoa

7½ dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

3 tl jauhettua kardemummaa

200 g Marabou Minttukrokanttisuklaata

Esikäsittele vuoka. Laita uuni kuumenemaan. Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää munat, keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja maito vuorotellen rasva-sokerivaahtoon. Lisää hienonnettu suklaa taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista noin 170 asteisessa uunissa noin tunti alimmalla tasolla ritilän päällä ( tavallisessa uunissa.) Tarkkaile kakun paistumista, uunit kun paistavat niin eri tavalla... Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista

Taikinan määrä on aivan valtava. Tästä saa kaksi kakkua tai yhden ison ja pienen, kuten itse tein. Tosin palat olivat nytkin kovin suuria koska kakku on niin korkea.