RAHKAJÄÄDYKE

1543854.jpg

4 dl maitorahkaa

4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

3 rkl sokeria

100g mantelilastuja

1 sitruunan mehu

2 tl vaniljasokeria

1 purkki ananasta valutettuna

1/2 dl ananasmehua

Paahda mantelilastut teflon pannulla, älä polta. Valuta ananakset, säästä mehu. Pilko ananakset pienemmäksi ei kuitenkaan murskaksi.Vaahdota vaniljakastike, sekoita siihen rahka, sitruunanmehu,vaniljasokeri, sokeri,ananakset ja ananaksen mehu. Lopuksi mantelilastut. Säästä osa mantelilastuista koristeluun. (mulla oli jäädyke sen verran pitkään pakkasessa ettei ollut tallessa enään). Kaada jäädyke vuokaan ja anna olla pakkasessa yön yli. (Jos on kannellinen jäädykevuoka säilyy pakkasessa pitkään.) Ota sulaamaan n. 30 minuutia ennen tarjoilua, kumoa tarjoiluvadille.

Koristeeksi trooppista hedelmäcoctailia suoraan säilyke purkista

Ohje on kotivinkin sivuilta, muokkasin hieman tupperwaren rengasvuokaan sopivaksi.