...kunnes minä taasen vein varret. Mun oma raparperi on niin kitukasvuinen että kävin taasen tuossa naapurissa siskolla :)

MUMMON RAPARPERIKEIKAUSKAKKU

1567123.jpg

OHJE ON KODINKUVALEHDESTÄ

50g voita

1 dl fariinisokeria

n. 4 raparperinvartta

KAKKUPOHJA:

150g voita

1 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniliinisokeria

3 rkl sitruunanmehua

2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Lämmitä uuni 175 astetta

Sulata 50 g voita ja sekoita joukkoon fariinisokeri. (Jos käytät irtopohjavuokaa vuoraa se leivinpaperilla, itse opin kantapäänkautta miksi näin kannattaa tehdä, nyt on uunin pesu edessä) Lusikoi seos tasapohjaisen vuuan pohjalle (pyöreässä halkaisu 20cm), leikkaa raparperit pitkittäinpaloiksi ja asettele ne seoksen päälle (tein vahingossa toisin päin, tuskin haitttaa muussa kuin ulkonäössä)

Vaahdota kakkupohjan voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet joukkoon. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla. Kaada taikina raparperien päälle vuokaan.

Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Tarjoile kakun seurana vaniljajäätelöä.