Ihana päivä, vaikka tuuleekin mutta olo on siltin niin keväinen, oikeastaan jo kesäinen. Aamulla pihassa minua tervehti tämä otus, jota enää kovin harvoin näkee.

1550316.jpg

Eilen todettiin siskon kanssa että nyt jos koskaan on raparperiaika, ensimmäisen piirakan tein tänään. Tämä ohje on jokavuotinen lempparini.

RAPARPERIPIIRAKKA

1550329.jpg

POHJA:

3 kanamunaa

3 dl sokeria

8dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl maitoa

1 1/2 dl voisulaa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito ja sekoita. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne vaahtoon. Sekoita. Lisää voisula ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperin päälle uuninpellille.

TÄYTE:

n. 8 dl raparperipaloja

1 dl sokeria (en laita näin paljon, jos lainkaan)

1 tl inkivääriä (en käytä)

Sekoita keskenään täytteen aineet ja levitä taikinan päälle.

MURUSEOS:

100g voita

2 dl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

2 dl vehnäjauhoja.

Nypi sekaisin muruseoksen ainekset ripottele seos täytteen päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30-40 minuuttia.

Itse teen kyllä tämän toisessa järjestyksessä. Ensin teen täytteen ja jätän "maustumaan". Sen jälkeen teen muruseoksen ja vasta sitten taikinan. Ajatus että taikina lätistyy kun teen sen ennen muita on jossain takaraivossani, enkä tiedä pitääkö se alkuunkaan paikkaansa.