Me tässä perheen kesken vietetään 3. juhannusta kotona. Ennen tuo ukkokulta on ollut töissä, tänä jussina se on kotona ja vapaalla. Sen kunniaksi että ollaan kaikki 5 samaan aikaan kotona ja tietenkin juhannuksen kunniaksi

JUGURTTITÄYTTEINEN MANSIKKAKAKKU

1662315.jpg

Ohje on suoraan kirjasta Marjat ja marjaleivonnaiset

KAKKUPOHJA pohjana ihan perus 4 munan täytekakku, en kirjoita sitä tähän.

VANILJAKREEMI

1 dl maitoa

1/2 dl kermaa

1/4 vaniljatanko halkaistuna ja siemenet rapsuteltuina tai 1/2 rkl vaniljasokeria (minä käytin vaniljasokeria)

2 keltuaista

1/2 dl sokeria

1 rkl maizenaa

1 tl voita (mä unohdin tän, mut ei haitannu)

Kiehauta maito, kerma ja vanilja. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään. Kaada kermamaito keltuaisen päälle. Sekoita maizena pieneen vesitilkkaan. Kaada munaseos takaisin kattilaan ja lisää maizenaseos. Kuumenna sekoittaen 85 asteiseksi tai kunnes seos alkaa saota. Ota pois levyltä lisää voi. Kaada kylmään kulhoon ja laita muovikelmu tai kansi välittömästi päälle jotta kuorta ei muodostu. Anna kreemin jäähtyä.

TÄYTE 1

1/2 DL mansikkahilloa

1 annos vaniljakreemiä

TÄYTE 2

Mansikka-jugusttimousse:

2 liivatelehteä

2 dl kermaa

1 1/2 dl mansikoita

1/2 dl tomusokeria

1 keltuainen

1 dl ruuanvalmistusjugurttia

Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa kerma. Hienonna mansikat. Vatkaa tomusokeri ja keltuainen vaahdoksi. Kääntele joukkoon mansikanpalat. Ota liivatteet ja sulat ne kattilassa. Kääntele nopeasti liivatteet ja sen jälkeen kermavaahto ja jugurtti munavaahdon joukkoon.

KOKOAMINEN:

Kostuta kakkupohjat. Levitä mansikkahillo alimmalle kakkupohjalle ja laita päälle kerros vaniljakreemiä. Laita päälle seuraava pohjalevy ja peitä se mansikkajugurttimoussella (tämä oli muuten aivan hirveä löysää, leviää helpolla pitkin pöytää) Laita kolmas kakkulevy ja koristele kermavaahdolla.

KORISTELU:

3 dl kermaa (ei riittäny siksi pursotukset ihan kauheita, onneksi syötiin perheen kesken)

100g raastettua valkosuklaata

mansikoita

Pursota vatkattukerma tai levitä se paletti veitsellä.  Ripottele päälle valkosuklaaraaste, koristele mansikoilla. Mä laitoin toisin päin, ekaks mansikat ja vasta sitten suklaan.

Tässä vielä kuva tuosta kirjasta, josta olen jo aiemminkin maininnut

1662354.jpg