Kaappiin on taas kertynyt kaikenlaista, ja päivämäärät alkavat olla lopuillaan, tai jopa loppu. Tämän tein viikonvanhasta sitruunarahkasta. Hienosti nuo hapanmaitotuotteet säilyvät. Ekaa kertaa kokeilin myös huutokauppavuuistani yhtä. Ohje on Mimmiltä. Minä tein ihan ohjeenmukaisen kuorrutuksenkin, ihan pikkasen soveltaen, siitä mikä kaapissa oli vanhenemassa.

SITRUUNARAHKAKAKKU

2142694.jpg

Tässä ilman kuorrutetta

Tässä taas kuorrutteella, tein kuten Mimmikin monessa kakussaan, "ei sen niin tasainen tarvitse olla"

2142706.jpg

Ja ohjetta:

( 10 - 15 palaa )

Taikina:

3½ dl vehnäjauhoja

1½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria (mulla oli tanskalaista vaniljasokeria)

2 tl leivinjauhetta

150 g voita tai margariinia

1 prk ( 200g) maustettua rahkaa, sitruuna ( Valion )

2 munaa

Valmistus:

- Sekoita kuivat aineet keskenään

- sulata rasva

- sekoita rasvasulan joukkoon sitruunarahka ja munat

- yhdistä seos kuiviin aineisiin

- kaada taikina voideltuun 1,6 litran kakkuvuokaan.

- paista 175 asteessa 25 - 30 min. Mulla oli ainakin 40min.

- anna jäähtyä kakun hetki ennen kumoamista

- kuorruta / koristele jäähtynyt kakku

KUORRUTE:

100 g valion Viola appelsiini-tuorejuustoa (Mulla oli n. 75g tätä ja maustamatonta 25g)

3 rkl tomusokeria

2 tl sitruunamehua

Pinnalle:

Nomparelleja, strösseleitä tms...