Tässä kakkuja jotka pojat veivät kerhoon ja eskariin opeille. Kaksi kerhoon jotka olivat Mymmelin ja Hemulin keittiöstä, helppoja suklaakakkuja. Sillä erotuksella että laitoin kuumen veden sijaista kuumaa kahvia.Tein puoltoista kertaisena ja paistoin kahdessa 7dl vuuassa.Tässä ne ja ohje:

2158007.jpg

3 dl sokeria

2 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria (Mulla tanskalaista vaniljasokeria)

3 rkl kaakaojauhetta

150 g margariinia sulatettuna

2 kananmunaa

1 ½ dl kuumaa vettä (mulla siis kuumaa kahvia) 

Lisäksi laitoin n. 1 dl mantelirouhetta

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja lisää joukkoon sulatettu margariini, kananmunat ja kuuma vesi. Vatkaa voimakkaasti. Kaada löysä taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Ohje sopii parhaiten pieneen vuokaan, isoon kannattaa tehdä 1 ½- tai kaksinkertainen taikina. TAIKINA OLI OIKEESTI TOSI TOSI LÖYSÄÄ!

Paista kakkua uunin keskitasossa 175 asteessa 40 minuuttia. Taikinaan voi sekoittaa myös 1 dl rusinoita tai 1 ½ dl rouhittua taloussuklaata tai pähkinärouhetta tai ihan mitä vain mieleen juolahtaa.

*******************************************

Nämä seuraavat 4 ovat kaksi tuolla edellisellä ohjeella tehtyjä, joihin lisäsin mantelirouheen tilalle suklaarouhetta. Ja kaksi näistä ovat Mimmin piimän upotuskakkuja joita olen tehnyt ennenkin. Näihin kahteen Piimän upotuskakkuun lisäsin 1 dl hasselpähkinärouhetta antamaan lisämakua.

2158026.jpg

En kyllä yhtään tiedä miltä maistuivat sillä omaa vedosta en tehnyt. Arpa pelillä tehtiin. Tehtiin vielä laktoosittomia ja vähälaktoosisia, eikä sitten kuulemma kellään olisi ollut mitään ongelmaa syödä ihan laktoosillisia kakkuja. Mutta tulipa pelattua varman päälle. Tuo ylempi kakku on niin helppotehdä laktoosittomana, vinkiksi vaan!