Mun mummu tyhjensi pakastintaa, matkaani lähti monen muun lisäksi porkkanaraastetta, jonka sitten päätin upottaa kakkuun. Edellinen porkkanapiirakka kokeiluni oli hieman fiasko, ja nyt päätin tsempata ja kokeilla kakkua. Kävi vaan niin että luulin omistavani hasselpähkinä rouhetta, mutta siinä tuo päiväys olikin niiiiiiiiiin vanhaa etten tohtinut sitä sekaan heittää. Mukava ohje löytyi Chocomumilta.

Tässä ohje, muunnoksineen jotka tein. Tein kaksi pienempää kakkua, toisen pakkaseen ja toisen tänään herkuteltavaksi.

Porkkanakakku

4 kananmunaa
250 g sokeria
2 dl auringonkukkaöljyä
300 g vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelijauhetta
380 g porkkana raastetta


Kuorrute

180 g pehmennyttä voita
250 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
vähän appelsiinista puristettua mehua

Päälle koristeeksi pekaanipähkinöitä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy. 
Yhdistä keskenään jauhot, suola, leivinjauhe, sooda ja kaneli, kaada munaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää porkkanaraaste ja hienonnetut pähkinät. Käytä sähkövatkainta ja pyöräytä sillä taikina ripeästi tasaiseksi seokseksi. Voitele ja jauhota n. 26 cm:n kakkuvuoka. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteessa 45 min, tai niin kauan että koeteltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun. Tarkoitus on, että kakku kohoaa uunissa hyvin korkeaksi. 
Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kuin siirrät sen lautaselle.

Valmista kuorrute. Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja appelsiinimehu nopeasti pyöräyttäen.

Kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrute lastalla sen päälle ja sivuille. Koristele.