Pääsiäisvieraille tuli tehtyä hyvää ruokaa. Se on kun kokkaa vain itselleen ja lapsille, niin ruoka on usein niin peruskamaa, että oli nautinto tehdä jotain aikuisempaan makuun. Nautin ruokahetkestäni täysillä, niin että vieraille kiitos loistavasta seurasta. 

1239685009_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Naudan liha uunissa valmistettuna, ihan ilman mitään mausteita, koska kastike on se joka antaa maun tähän ruokaan.

LIHAMESTARIN PIPPURIKASTIKE

1 Mustapekka pippurijuusto
2 dl ruokakermaa (itse laitoin 2,5dl kevyttä ja paksua)
1 rkl soijakastiketta
n. 1 rkl sinappia (mulla oli väkevää sinappia)

Pilko pippurijuusto pienehköiksi palasiksi ja sulata juustokuutiot kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Kun juusto on sulanut lisää soijakastike, sinappi ja ruokakerma. Anna kastikkeen lämmetä MUTTA ÄLÄ KEITÄ.  Tarkista maku.

Lohkoperunat itse tehtyinä.

Pese perunat hyvin. Leikkaa perunat veneiksi, kierittele niitä pienessä määrässä öljyä, mausta. Minä maustoin perunamausteella ja paprikajauheella.

Paista uunissa 200 astetta, n. 20 min.

Lisäksi raikasta tuopresalaattia.