Pakastimessa on vielä pari pussia puolukoita. Yhden niistä käytin tälläiseen. Mulla pohja on vähän ohut, luulen että johtuu munista. Siis munat oli tosi tuoreita ja mulla ei riittäny motivaatio niiden vatkaamiseen. Joten vaahto ei ollut kovin hyvää vaahtoa. Ohje on Kaarina Roinisen

TUPAANTULIAISPIIRAKKA

1240823047_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 munaa
2dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua margariinia tai voita
1 dl maitoa

Päälle

1l puolukoita (mulla riitti 5dl) (käy myös mustikat, punaherukat,pienet raparperipalat tai omenakuutiot)

Muruseos

50 g margariinia tai voita
1 dl sokeria tai 1 1/2dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
(1 tl kanelia tai 1/2tl inkivääriä)

1 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos, jäähtynyt rasvasula sekä maito. Sekoita mahdollisimman vähän.
3. Levitä taikina uuninpellille leivinpaperin päälle.
4. Ripottele taikinan päälle marjat
5 sekoita pehmeään margariinin joukkoon sokeri sekä vehnäjauhot ja halutessasi kaneli tai inkivääri.
6. Ripottele muruseos marjojen päälle.
7. Paista piirakkaa 225 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.