Eli se raparperiaika. Olis melkeen pitäny tehä niinku Kirsi viime syksynä. Pitää Raparperiviikko, Kirsillä oli omenaviikko ja se oli oikein hauska seurattava. Mutta siis tässä teille oikein hyvä ohje taas vinkiksi. Mä tykkäsin tän pohjasta, hieman erilainen kuin aikaisemmat kokeiluni. Ohje on Pirkka lehdestä 6-7 2009

1243780925_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

HELPPO RAPARPERIPIIRAS

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1/2 dl fariinisokeria (tai sokeria)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1 dl juoksevaa margariinia
1 kananmuna

Täyte:
5-6 dl raparperipaloja
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
1 dö sokeria

1. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin, lisää margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.

2. Levitä päälle raparperipalat

3. sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle.

4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 25 minuuttia.

Tuli muuten tehtyä yks piirakka TÄLLÄKIN, joka vuotisella ohjeella, mutta kuvaamatta jäi. Suosittelen!