... Juu u Kirsi pohti omassaan että kyllä heillä ruokaakin tehdään. Joopa joo, niin meilläkin :) Ystäväni valitti keran etten päivitä usein ruoka-ohjeitani... Tämä nyt todistakoon että meillä syödään ja käytän blogeista löytämiäni ohjeita vaikkakaan en niitä aina päivittele. Ohje on alunperin Cebiciltä, vaikka Kirsiltä mä sitten seurasin ohjeita.

1249559627_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

400 g naudan paistijauhelihaa (nyt tarjolla jääkaapissa oli vain sika-nautaa)
1 iso sipuli (2 pientä)
mustapippuria
suolaa
1 lihaliemikuutio
1 pss makaroonia
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
2 dl maitoa
2 dl 5% ruokakermaa
tilkka vettä tarvittaessa
pinnalle juustoraastetta

Keitä makaronit lähes kypsiksi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Huuhtele ja valuta. Ruskista jauhelihat omassa rasvassaan, lisää hienonnetut sipulit joukkoon kuullottumaan ja mausta mielesi mukaisesti (itse halusin lähestulkoon perinteistä makaroonilaatikkoa ilman munamaitoa). Sekoita jauhelihaseos ja makaroonit uunivuoassa, kaada päälle nesteet ja sekoita huolellisesti. Raasta pinnalle juustoa ja paista 200 asteessa kullanruskeaksi.

Mä olisin toivonu tän olevan enemmän juustoista, mutta luulenpa että lapsille kelpas mielummin näin. Pinnalla oli ihanan rapea kerros.