Mä löysin hieman aikaa. Se tuli kuin tilauksesta, mutta kuitenkin tavalla jolla en sitä olisi halunnut. Eli mulla on viikko sairaslomaa. Astma äityi niin pahaksi ettei tullut työnteosta mitään. Ei oikeen pysty seisoo ulkona lasten kanssa kun yskittää niin että pissat on päästä housuun. Nyt siis omenasatoa on korjailtu, sen minkä jaksaa. Seisomassa sisätiloissa on hyvä olla. Makuuasento saa yskän liikkeelle, että sinänsä hillon keittely oli eilen kohtuu helppoa.

Tämä ohje on siskoni bravuureita, ja sairaaaaaaan hyvää. Nyt päätin itsekkin leipaista meidän konkkaronkalle välipalaksi. (tosin itse otin varaslähdön, yksi pala on jo syöty)

TAIKINA:

200g margariinia tai voita
2dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa


TÄYTE:

2-3 omenaa
2 rkl hunajaa
2 rkl sokeria
1/4tl inkivääriä

PINNALLE:

mantelilastuja ja raesokeria

1. Poista omenista siemenkodat (kuori jos ei ole kotimaisia) Leikkaa ohuiksi lohkoiksi.

2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

3. Lisää munat yksitellen vatkaten

4. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

5. Kaada puolet taikinasta korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan.

6. Levitä päälle omenanlohkot ja kaada juokseva hunaja ohuena nauhana omenoiden pinnalle.

7. Sekoita sokerin joukkoon inkivääri ja ripottele seos omenien päälle.

8. Levitä lopputaikina nokareina pinnalle, tasoita kevyesti veitsellä.

9. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

10. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 60-65 minuuttia (mulla kyllä riitti 45 minuutin paistuaika). Peitä loppuvaiheessa jos pinta tummuu liikaa.

11. Irrota varovasti rengas kakun ympäriltä. Kakku saa jäähtyä n. puolituntia. Kumoa se varovasti pienelle työlaudalle ja käännä paistopinta takaisin ylöspäin.

Ohje on Kaarina Roinisen, kirjasta Parhaat kotileivonnaiset.