Tuli pari ystävää vierailulle. Tarjolle piti saada jotain gluteenitonta, ja jääkaappi ammotti tyhjyyttään. Mutta ainahan leivonta-addiktioiselta jotain löytyy. Tässä tulos:

Pohja gluteeniton kääretorttupohja:

4 munaa
2dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhosa ja siivilöi jauhot munavaahtoon. Kaada taikina uuninpellille (vuorattu leivinpaperilla) Paista 200 asteessa n. 6 minuuttia. Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria jakumoa kypsä torttu sen päälle. Leikkaa kakkuvuuan pohjan kokoinen pala.

Käytin tässä ohjeessa 19cm halkaisialtaan olevaa irtopohjavuokaa.

Pohjalle suklaanpaloja.

Hyydyke:

2 dl Flora vispiä
1 purkki vaniljatuorejuustoa
4 dl mansikoita sulatettuna (ota mehu talteen)
5 liivatetta

Vaahdota kerma, sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja soseutetut mansikat. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä ja kuumenna mansikkamehu. Liuota liivatteet mehuun ja sekoita ohuena nauhana taikinaan. Kaada taikina pohjalevyn ja suklaapalojen päälle. Anna hyytyä viileässä usean tunnin ajan.

Koristeeksi laitoin vispivaahto ruusukkeita ja raastoin suklaata.