Olen ollu vähän nettipimennossa, ja saamatonkin (seli seli). Tässä tulisi kuitenkin todiste siitä että tuota valtavaa omenapaljoutta on kyllä edelleenkin hyödynnetty.

Ohjeen nappasin äitini Valion kalenterista.

OMENAINEN PIKAPULLA

1 muna
1 1/2 dl sokeria
1 purkki Valion omena-kanelirahkaa
1 dl juoksevaa oivariinia
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Pinnalle kranssiksi omenanlohkoja + kanelia (mä ripottelin myös vähän sokeria) (Omenoita olis voinu olla toinenkin kranssi, kun nuo omat olivat kovin pieniä omppuja)

Sekoita muna ja sokeri. Lisää rahka ja oivariini sekä kuivat keskenään sekoitetut aineet. Sekoita tasaiseki nopeasti ettei sitkisty.

Kaada voideltuun piirakkavuokaan, halkaisialtaan 27cm. Lisää ulkoreunaan koristekranssi omenoista. Ripottele kanelia.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Pelkäsin tän olevan kuivaa, mutta piirakka olikin yllättävän kostea ja maukas.