Meillä on ollut tapana että 1. adventina vanhempani, ja veljeni (ja hänen avovaimonsa, jole ikävä kyllä nyt napsahti työvuoro) tulevat luokseni syömään. Tänävuonna jälkiruuaksi sitten tein kakkua, joka jäi syömättä. Ei siksi että olisi ollut pahaa vaan kaikille tuli yllättäen kamala kiire kotiin. Niinpä sitten työpaikkani kokousväki sai tänään herkutella.

Ohje löytyi Muffariinalta. Kiille osani menee hieman pieleen. En käytä rengasvuuan sisällä mitään kelmuja, ja niinpä glögi valui reunavuuan liitoskohdasta melkein kaikki ulos. Mutta oppia ikäkaikki. Nyt siis edessä jääkaapin pesu.

GLÖGIJUUSTOTORTTU

Pohja:

150-200g piparkakkuja

75-100g margariinia (käytin voita)

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

2dl vispikermaa tai vastaavaa (mulla oli Floravispiä 2,5dl)

0,5dl sokeria

2 munaa

0,5tl kanelia

0,5tl inkivääriä

0,5tl neilikkaa

5 liivatelehteä

1dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Pinnan kiille;

2dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

1dl vettä

4 liivatelehteä

Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esim lihanuijalla. Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n 24cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista glögistä kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet. Kaada jäähtynyt (!!!) glögiseos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi mantelilastuilla tai kanelitangoilla.

Itse koristelin valkosuklaa lumihiutaleella ja kaupan suklaasydämillä.