Olen bongaillut jos jonkin näköistä jouluisen piimakakun ohjetta. Päätin kokeilla muutamaa ohjetta ja testata miten ne oikeasti eroavat toinen toisistaan. Tosin kävi niin että ensimmäinen oli jo aika onnistunut löytö. Kakku oli kosteaa, makeaa, sopivasti mausteinen. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Viime vuodelta mulla on Valion ohjeen kokeilu, joka oli hyvä sekin.

Tämä ohje on Mustikkasuulta, ja kahden eri ohjeen yhdistelmä.

PIIMÄKAKKU

3 dl piimää

200 g voita / leivontamargariinia (sulata)

2 dl sokeria

1 dl siirappia

1 tl inkivääriä

2 tl neilikkaa

2 tl kardemummaa

1 tl soodaa

6 dl vehnäjauhoja

( 1 dl rusinoita halutessasi )

Sekoita taikinan ainekset oheisessa järjestyksessä. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 1 tunti.