Kliivia on keittiössään pyöräyttänyt näitä ihania pikkuleipiä. Suklaisia ja täyttäviä. Minä tein pienin muunnoksin samoja. Luulin löytäväni kaapista rusinoita, mutta kappas vaan, ne ovat kuitenkin hävinneet parempiin suihin. Niinpä rusinat korvasi manteli- ja hasselpähkinärouhe seos. Suklaanakin käytin Pandan Hurmaavaa tummaa peach passion -suklaata.

En kieritellyt näitä enää mantelissa koska kekseissä itsessään on jo aika paljon pähkinää.

Tässä ohje jossa omat muutokseni

200 g tummaa suklaata (Peach Passion)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
150 g voita
3,5 dl fariinisokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
1 dl kauraleseitä (tai hiutaleita)
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl mantelirouhetta

Sulata suklaa kasarissa miedolla lämmöllä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola kulhossa. Vatkaa fariinisokeri, voi, muna ja vaniljasokeri kuohkeaksi suuressa kulhossa. Sekoita mukaan suklaa ja jauhoseos  ja sekoita. Lisää vielä maito, kaurahiutaleet ja pähkinärouheet. Anna taikinan jäähtyä 15 minuuttia. Kieritä taikinasta n. 3 cm palloja.  Laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle n. 7 cm välein. Litistä pallot sokeriin kastetulla juomalasilla. Paista uunissa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja siirrä sitten lastalla jäähtymään ritilän päälle.

VINKKINÄ: Kannattaa antaa ihan rauhassa jäähtyä, sillä halkeilevat jos liian aikaisin alkaa siirtämään.