Tässä on tullu pyöräytettyä mustikoista yhtä ja toista, nytkin parilitraa odottaa jääkaapissa jauhopeukun toimintaa. Ainakin tälläisen toisen meinaan pyöräyttää osasta. Niin hyvää oli.

Mustikka-murupiirakka

Ohje löytyi Mimmiltä ja oli kyllä Mimmin kehujen arvoinen. Ihanan pehmeää, ei ollenkaan kuivaa.

(50 cm leveän uunin pellillinen)
 
Taikina:
 
4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl sulatettua margariinia tai voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl kokonaisia mustikoita 
 
Pinnalle muruseos:
 
1 dl vehnäjauhoaja
25 g voita tai margariinia kovana
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ( minä laitan aina kaksinkertaisen paperin) ja ripottele mustikat päälle. Nypi muruseoksen ainekset käsin ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle.  Paista n.200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo, ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.
 
******
 
Toinen mustikka herkku tuli tehtyä niistä ihan ensimmäisistä mustikoista jotka keräsin mökin pihasta lasten kanssa.
 
 
Mustikkamuffinssit
 
Ohje on Juhlattarelta, tein taikinan puolitettuna.
 
36-40 muffinssia

4 munaa
2 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
5 dl pakastemustikoita

Sekoita munat ja sokeri, ei tarvi vatkata! Sulata ja jäähdytä margariini ja lisää se maidon kanssa munaseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan mustikoiden kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän. Annostele taikina vuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
 
Mukavan nopeat ja helpot, ja herkullisetkin vielä.