Merjan leivonta ja askartelublogissa törmäsin tälläiseen piimakakun reseptiin. Päätinpä poimia sen käyttööni. Sunnuntaina availin joulukautta pitämällä Tupperwaren joulutuvan kotonani ja tarjottavaksi kaupan ruskeiden pipareiden kanssa laitoin tämän kakun. Silikoninen vuoka paistaa tummemmaksi mitä kakku oikeasti on.

Vaihdoin ohjeessa olevat rusinat hasselpähkinärouheeseen.

PIIMÄKAKKU

Piimäkakku

3 dl Piimää

200 g Sulatettua rasvaa

2 dl Sokeria

½ dl Siirappia

2 tl Neilikkaa

2 tl Inkivääriä

2 tl Kardemummaa

1 tl Soodaa

6 dl Vehnäjauhoja

2 dl Rusinoita (Hasselpähkinärouhetta hieman vähemmän)

Sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin. Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka

(Tein silikonikruunussa niin en rasvannut enkä jauhottanut). Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti.

Viime joulunaikaan testailinkin eri piimäkakku ohjeita esim TÄSSÄ  erittäin onnistunut kokeilu ja TÄSSÄ toinen ihan OK myös.