Tämä ohje on ruoka Pirkasta ja SUOSITTELEN!

pssttt... hieman uudenlainen pohja, ei se perinteinen...

10 annosta (ihan varmasti tulee enemmänkin)

Pohja:

3 dl ruishiutaleita (luomua)
30 g voita
3/4 dl fariinisokeria

Paahda ruishiutaleita paistinpannussa hetki. Lisää rasva ja fariinisokeri. Kuumenna edelleen niin, että seos on rapeaa. Päällystä irtopohjavuuan pohja kelmulla (mä laitoin ihan perinteisesti leivinpaperia) Halkaisia 24cm vuualla. Levitä ruishiutaleseos jäähtyneenä vuokaan.

TÄYTE:

6 liivatetta
2 tlk (=4 dl) Kuohukermaa
2 tlk (= 500g) Maitorahkaa
1 dl sokeria
4 tl vaniliinisokeria
3 rkl sitruunan mehua

Pane täyettä varten liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 10 minuuttia. Vaahdota kerma. swekoita rahkan joukkoon sokerit.

Kuumenna sitruuanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.

PUOLUKKAHYYTELÖ:

2 liivatelehteä
1 ps (200g) pakastepuolukoita
1/2 dl vettä
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunanmehua

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata puolukat ja survo ne. Lisää vesi ja sokeri. Liuota liivatteet kuumaan sitruuanmehuun. Kaada seos puolukkasurvoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä puolukkasurvos rahkakerroksen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. (mä annoin olla yön yli)

Irroita kakku vuuasta ja laita tarjolle, koristele.

Laiton kermavaahto ruusukkeita ja lumihiutaleita. Tarjoilun aikaan meillä satoikin maahan ensilumi.