Jee, tänä vuonna mä tein ne. Joka vuosi olen unohtanut ja on harmittanut. Nyt niitä on. Ohjeita oli valtavasti, ja mitä erilaisempia. Tiedä sitten mikä on se oikea, sillä moni niin väittää.

Minä kuitenkin otin mittasuhteet Toverusten tortuista. Muokkasin kuitenkin vähän sen mukaiseksi mitä olin törmännyt siellä ja tuolla...


(tyhmä kuva...)

RUNEBERGIN TORTUT

150 g voita
1,5 dl sokeria
1/2 dl siirappia
2 munaa
1 1/2 dl kermaa
50 g mantelijauhetta
1 1/2 dl kandisokeri keksejä murustettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 - 1 maustemitallinen vanilja-aromia

Koristeeksi

valkoista sokerikuorrutetta
mansikkahilloa (meillä kun ei tykätä vadelmahillosta, joka tähän oikeasti kuuluisi)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja munat yksitellen hyvin vatakaten. Sekoita joukkoon kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Mausta lopuksi vanilja-aromilla.

Jaa taikina muffinssi vuokiin, (tai oikeanlaisiin torttuvuokiin) ja paista uunin keskitasolla 175 astetta, n. 15 minuuttia.

Koristele sokerikuorrutteella ja hillolla oikeaoppisten Runebergin torttujen tapaan.

HIeman olisin voinut vähentää sokerin määrää, ja niin aijon tehdäkin kun nyt alan leipomaan äidille torttuja. Makeita mutta hyviä!