...no onhan, kaikki missä on raejuustoa on varmasti kevyttä!
Ihanaa piirakkaa. Eräällä emännälläni oli tätä tarjolla ja tottahan sitä ohje piti pyytää, niin hyvää se oli.
RAEJUUSTOPIIRAKKA
Pääsi vaan vähän tummumaan ku tein taas sataa asiaa samalla.
Pohja:
125g voita
1 dl emmental juustoraastetta
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl vettä
Täyte:
1 tölkki (pieni) raejuustoa
1 dl juustoraastetta
3 munaa
(1 1/2 dl purjoa) En laittanut, koska sitä ei ollut saamassani piirakassakaan.
1/2 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
valkopippuria
Lisää pehemeeän rasvaan jauhot, juustoraaste ja vesi. Sekoita nopeastoi tasaiseksi. Taputtele taikina uunivuokaan (n. 27cm) ja sen reunoille. Pistele haarukalla. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Sekoita täytteeksi raejuusto, juustoraaste, kananmuna (ja purso jos käytätä). Mausta seos. Kaada puolikypsälle pohjalle ja kypsennä edelleen n. 30 minuuttia. Alenna lämpöä jos pinta tummuu liikaa.
Suosittelen lämmöllä tätä piirakkaa, oli hyvää, uppos vieraille, lapsille ja itselle. Kerrankin kävi niin ettei palastakaan mennyt hukkaan.