IHANAA!!! Tein heti kun löysin tämän ohjeen KIRSIN KEITTIÖ -blogista. Tein vain ekan pellillisen liian suuriksi. Taikina leviää kauniisti ja oli helppo käsitellä. Ja kyllä niin maistuivat paremmille kuin kaupan pikkuleivät.

Ohje suoraan Kirsin Keittiön sivuilta. Kerrankin tein ilman mitään muutoksia.

  • 125 g voita
  • 125 g sokeria
  • 1 pieni kananmuna
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 175 g vehnäjauhoja
  • 130 g valkosuklaata

Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa. Lisää kananmuna voi-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda keskenään sekaisin ja lisää kuivat aineet taikinaan. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan viimeiseksi.

Ota taikinasta pieniä kasoja, pyöritä ne palloksi ja litistä hiukan leivinpaperin päällä. Pikkuleivät leviävät paistaessa, joten jätä niiden väliin kunnolla tilaa.

Paista pikkuleivät 180 asteessa.