Tämä kakku on jotenkin unohtunut muun alle. Nyt onkin sen vuoro. Kakku oli hyvää. Tosin ehkä hieman kuivaa, mahtoiko syynä olla liian pitkä paistoaika?

Ohje on Yhteishyvästä 1.11.

12-14 palaa

100g margariinia (käytin voita, yllättävää)
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4 dl sokeria
1/2 appelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua

Kuorrutus

100 margariinia (taas mulla voita)
4 dl tomusokeria
1 rkl applesiininmehua
1/2 appelsiinin raastettu kuori

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri (mielestäni sokerin määrää voi vähän vähentää, tulee parempi vaahto eikä ihan niin makeaa). Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja margariinia. Lisää joukkoon appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa, alatasolla tunnin ajan.

Anna kakun jäähtyä puolisen tuntia ritilän päällä ennen kumoamista. Kumoa kakku, irroita vuoka ja anna kakun jäähtyä kunnolla.

Valmista kuorrute. Vaahdota rasva kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Lisää appelsiinimehu ja -kuoriraaste. Sekoita kuorrutus. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai appelsiinimehua. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Omana kommenttina voisin sanoa että vähempikin kuorrutusta olisi riittänyt. Yleensä kuorrutetta on liian vähän, nyt kyllä oli liikaakin.