Joululta jäi appelsiineja pöydälle. Mitäänhän ei saa heittää hukkaan, niin pitihän sitä laittaa testiin ohje, johon ne kuluttaa. Ohje löytyi Kinuskikissalta. En tehnyt tähän kummempia koristeluja, kakku oli kostea. Ehkä hieman turhankin kostea. Taisin kostuttaa vähän turhan reilulla kädellä. Kakku on myös matala, otoisen mallinen vuoka olisi tehnyt kakusta korkeamman.l Mutta toisaalta, kun on muutakin tarjottavaa, niin ei ole kiva että palat ovat kovin suuria, syöjän kannalta.'

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl sokeria
200 g sitruunarahkaa
2 munaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl itse puristettua tai Luomu-appelsiinitäysmehua
2 appelsiinin kuoriraaste

Kostutus:
1 dl itse puristettua tai Luomu-appelsiinitäysmehua

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 1,5 l).

Kypsennä 180 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, kun se on saanut jonkin verran väriä.

Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Kostuta kakku joka puolelta appelsiinimehulla.