RAIKAS MANGORAHKAKAKKU
Ohje Hellapoliisin. Kiilteen tein liivatteesta, en hyytelösokerista.
Pohja:
150-175 g kaurakeksejä
50-75 g margariinia tai voita
muutama mangoviipale paloiteltuna
Täyte:
6 liivatetta
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
300 g soseutettua mangoa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl hedelmämehua tai vettä
Kiille:
n. 250 g soseutettua mangoa
4 liivatetta
Murusta keksit sulan margariinin joukkoon.
Vuoraa halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Painele seos vuoan pohjalle.
Paloittele keksipohjan pinnalle muutama viipale mangoa.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon vaniljarahka, soseutettu mango, vaniljasokeri ja sokeri.
Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa juomalasissa, tai pienessä kasarissa.
Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Sekoita kuumennetut liivatteet mangososeen joukkoon.
Valuta kiille lusikalla kakun pinnalle. Nosta kylmään siksi aikaa, että kiille hyytyy.
Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoilualustalle.
Löysin Rauman prismasta mangoa soseenavalmiina tämänlaisesta purkista. Samassa sarjassa oli myös ainakin omenaa.