Sain tädiltäni mustikoita. Itse en niitä mökin metsästä viime kesänä saanut ja muuallekaan en osaanut niitä lähteä poimimaan. Innoissani noista saaduista mustikoista päätin leipoa listalla ollutta pullaa. Ohje on Kaarina Roinisen ja kirjasta Iloisen leipojan kirja.

Taikina

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2dl maitoa
125g sulatettua margariinia tai voita
2 tl kaardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Väliin:

Mustikoita
1/2 dl sokeria

Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon sulatettu vähän jäähtynyt rasva, sekä kaardemumma. Sekoita tasaiseksi.

Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran että ainekset tasoittuvat. Kaada kolmasosa taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan (24-26cm). Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. (mielestäni sokeria ei tarvita ollenkaan, etenkin jos kyseessä on pakastetut mustikat, joissa on jo sokeria.) Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta pinnalle. (mulla ei riittänyt paljoakaan tähän kolmanteen kerrokseen.)

Paista 175 asteessa 50-55 minuuttia. Kumoa se varovasti ensin varovasti toiselle lautaselle ja edelleen siitä tarjoilulautaselle, niin että paistopinta tulee päälle. Anna jäähtyä. Siivilöi pullan päälle tomusokeria.

Tein myös samalla taikinalla toisen, vadelmaisen version. Tällä kertaa sydän vuokaan.

Ihanaa ja molempia meni monta palaa.