PullaPöllöltä joskus aikoja sitten bongasin tämän kakun. Monesti on mieleni tehnyt kokeilla. Nyt päätin laittaa kokeiluun. Töihin tottakai pitää viedä kahvipöytään herkkua kunon syntymäpäivä. Kakkua on ollut tarjolla monena viikkonas ja halusin tarjota jotain erilaista. Yhtä hienoja koristeita en tehnyt sillä olisivat sulaneet jo kuljetuksen aikana. Mutta tää oli ihan ylivoimaisesti parasta hyydytettyä kakkua mitä olen syönyt.

Tuplasin ohjeen koska oli tarpeen saada isompi kakku. Eli tällä ohjeella tulee 16cm vuokaan kakku.

Sitruunainen hyydykekakku

(Halk. 16 cm irtopohjavuokaan.)

175 g suklaapisara-keksejä

60 g voita

Murenna keksit ja sekoita pehmeän voin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita täytteen valmistuksen ajaksi viileään.

1 tlk (312 g) sokeroituja mandariinilohkoja (käytin mangoa)

2-3 rkl mandariinitölkin lientä (mangotölkin lientä)

6 palaa tummaa suklaata

200 g Valio-sitruunarahkaa

180 g Ihana-sitrusjogurttia (lähikaupasta löytyi vain Bulgarian sitruunajugurttia)

1/2 dl vaniljajogurttia

2 dl kuohukermaa

5 liivatelehteä

Valuta mandariinilohkot hyvin ja "kuivaa" ne taputtelemalla kevyesti talouspaperilla. Levitä mandariinit murupohjalle. Rouhi suklaa hienoksi tehosekoittimessa ja ripottele mandariinilohkojen päälle. Sekoita rahka ja jogurtit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele rahka-jogurtti-seokseen. Sulata liotetut liivatteet kuumennettuun mandariiniliemeen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja laita hyytymään viileään yön yli.