006-normal.jpg

Kinuskikissan Raparperikakku
ohje Unelmien talo ja Koti lehdestä 6/14

Muropohja

125g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Raparperitäyte

500g raparperia
2 rkl perunajauhoja (en laittanut)
1/2 dl sokeria (en laittanut)

Paahdettu valkosuklaakuorrute

185g valkosuklaata
3 1/2 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta
(Tein pienemmän annoksen joka riitti hyvin)

Aloita kuorrutteesta. Leikkaa valkosuklaat paloiksi leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 175 asteessa n. 8min. Kunnes suklaanpalat muuttuvat valeanruskeiksi.

Lämmitä kattilassa suklaarouhe ja kerma. Lämmitä leiden keskiteholla rauhallisesti hämmentäen kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos toiseen kulhoon ja jäähdytä. Nosta sitten jääkaappiin.

Vatkaa muropohjan voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuuan pohjalle.

Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita kulhossa raparperit ja sokeri sekä perunajauhot. Kaada puolet vuokaan ja painele ne taikinan sisään. Levitä loput päälle. 

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

005-normal.jpg

Kun valkosuklaakerma on täysin kylmää, vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.

Siirrä kakku tarjoilulautaselle. 

Laita valkosuklaavaahto pursotinpussiin jossa on tähtitylla. Pursota kakun päälle isoja ruusukkeita.