Mulla kävi vieraita, oikeen pitkältä tulivat. Sain hyvän syyn leipoa.

002%20%282%29-normal.jpg

Ohje on Kotilieden isosta leivontakirjasta. Kirjassa pelkästään raparperiversiona. Itse halusin mansikka aikaan lisätä mansikat, jotka sopivatkin mainiosti tähän. 

POHJA:

150g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita

TÄYTE:

1pss vaniljakastikejauhetta
1 1/2dl maitoa
250g mascarponejuustoa
1 kananmuna
200g raparperia
2dl mansikoita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna huolella vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja pyöräytä nopeasti taikinaksi.

Paine taikina voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille

Sekoitavaniljakastikejauhe kulhossa maitoon ja anna seistä hetken. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja kananmuna. 

Valuta seos piirakkapohjalle ja levitä tasaiseksi. Paloittele raparperit ja mansikat ja asettele ne massan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa, uunin keskitasolla, 25-30minuttia.