Kävin sunnuntaina mustikkametsällä. Vielä joutui valkkaamaan mitkä poimii ja mitkä jättää vielä kypsymään. Tämän sain tehtyä siitä määrästä mitä metsästä sai.

MUSTIKKATORTTU

1755976.jpg

POHJA:

100g margariinia

2 1/2dl vehnäjauhoja

3/4dl sokeria

1tl leivinjauhetta

1/2 dl kermaa

TÄYTE:

100G maustamatonta tuorejuustoa

1/2 fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

1 1/2dl kuohukermaa

PÄÄLLE:

3-4dl mustikoita

PINNALLE KIILLE

1 1/2dl vettä

3/4 dl hyytelösokeria

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet käsin. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Painele pohja voidellun piirakkavuon pohjaan ja reunoille. Anna seistä kylmässä 15-20min. Paista tortupohjaa 200 asteessa 20minuuttia. Anna jäähtyä 5-10minuuttia.

Sekoita tuorejuuston joukkoonn fariinisokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta kunnes sokeri on sulanut ja seos on tasaista ja sileää. Vatkaa kermavaahdoksi. Sekoita vaahto tuorejuston joukkoon. Levitä seos torttupohjalle.

Ripottele päälle mustikat. sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri ja anna seosken jäähtyä muutama minuutti. Levitä seos lusikalla mustikoiden päälle. Anna hyytyä kylmäss.

 

Tuo pohja on aika kova ja jää vuokaan kiinni. En muistanut sitä tänäkään vuotena. Vaihtoehtoisesti kannattaa kokeilla jollakin muulla pohjalla jos haluaa kauniita palasia. Pohja on maultaan kyllä älyttömän hyvää.