Jaahas koska edellinen on syöty pitää kokeilla uutta ohjetta. Tämän bongasin SISKOT KOKKAA blogista. Mielestäni kuitenkin edellinen oli parempi ohje. Tämäkin on saanut vetäytyä rauhassa ennen syömistä. Rohkenin kokeilla rusinaista kakkua, vaikka en juurikaan pidä kypsennetyistä rusinoista.

Ohje on otettu suoraan Siskoilta.

PIPARINMAKUINEN PIIMÄKAKKU


4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl kanelia
2-3 tl piparkakkumaustetta
1 dl rusinoita
1 rkl siirappia
1 dl sulatettua voita, eli noin 100 g.
3 dl piimää

lisäksi korppujauhoja tai venhäjauhoja ja pala voita voiteluun.

HUOM! Voit korvata piparkakkumausteen myös seuraavilla mausteilla:
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta

Aloita laittamalla kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. Tämän jälkeen lisää kaikki loput aineet (siirappi, voi ja piimä) ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun/korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa, noin 1 tunti. Laitoin noin 40 minuutin jälkeen leivinpaperin kakkuvuoan päälle, ettei pinta pala/rusketu liikaa

Tuli sitten kokeiltua ensikertaa tuota vuokaakin, joka oli aivan liian suuri tähän ohjeeseen. Eli ohje menee pieneen vuokaan. Vetoisuutta en osaa sanoa, mutta pieneen kuitenkin. Tästä tuli nyt aika matala.