Tämän piirakan pyöräytin kutsuja varten myös, jäipä pieni pala itselleni vielä töihinkin evääksi.
Pohjan ohje on Kirsin keittiöstä. Täyte on omasta mielikuvituksesta ja hyväksi havaittu.
Pohja:
2 dl perunamuusia
1 dl moniviljasämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 dl öljyä
Sekoita perunamuusin joukkoon öljy sekä keskenään sekoitetut sämpyläjauhot ja leivinjauhe. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm).
Täyte
Paistettua Kalkkunan filesuikaleita (hunajamarinoituja)
1 persikan puolikas kuutioituna
muutamia aurinkokuivattuja tomaatteja siivutettuina
2 dl kermaa
2 munaa
1 dl Creme Bonjuor cuisine sipulisekoitus
100g juustoraastetta
Levitä kalkkuna, persikat ja tomaatit piiraspohjan päälle. Sekoita loput ainekset (ei juustoraastetta)keskenään ja levitä täytteiden päälle. Lopuksi juustoraaste pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut vähän väriä. (mun oli kyllä kauemmin, ehkä 30min.)