Kun tein piimäkakkua, niin lapset halus tiikerikakkua, tässä sitä nyt sitten olis, tää on siis maanantaista satoa.

2064657.jpg

Hullunäidin kauppareissulta tarttui mukaan myös Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja jonka pussin kyljestä otin ohjeen.

TIIKERIKAKKU

250g sunnuntai leivontamargariinia

2 1/2 dl sokeria

4 munaa

4 dl sunnuntain Anni Helena kakkuvehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria (mä käytin tanskalaista vaniljasokeria)

1/3 osaa taikinasta:

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl kermaa

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

4. Ota taikinasta 1/3 ja sekoita joukkoon kaakaojauhe ja kerma.

5. Levitä puolet perustaikinasta voidellun ja korppujauhotetun(mä käytin mannaryynejä) vuoan (2l) pohjalle. Levitä sen päälle suklaataikinaa raidaksi ja päällimäiseksi loput vaaleasta taikinasta.

 

Tästä tuli todella hyvä ja kauniskakku. Tämän tein vanhaan alumiiniseen perintökakkuvuokaan, hienosti irtosi. Vuoka oli hieman liian pieni ja kakku nousi yli muttei  onneks levinny.