Seuraavanlainen kakku meni tilauksesta, naapurikaupunkiin. Kutsut olivat lähteneet Merirosvo teemalla, niin sillähän sitten kakkuakin.

Pohja on 4 munan pohja, joka on tehty Tupperwaren UltraPlus neliskanttiseen 2litran vuokaan . Välissä on Virpi leipomuksista löytynyt sitruuna ja lakristsi täyte. Sitruunatäytettä muokkasin hieman.

Lakritsitäyte:
3 liivatetta
2 dl kermaa (ota 1 rkl erilleen kattilaan)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 rkl sokeria
3 Käck-patukkaa

Sitruunatäyte:
3 liivatetta
½ sitruunan kuori ja mehu
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl appelsiinijogurttia
½ prk maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1dl kermaa

Valmista lakritsitäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Voit laittaa kaikki 6 kerralla. Vaahdota kerma, josta olet ennen vaahdotusta erottanut 1 rkl kattilaan odottamaan. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä nuolijalla nostellen kerma-juustoseokseen. Paloittele kattilaan kerman joukkoon Käck-patukat. Lämmitä keskiteholla, kunnes lakritsi on sulanut kerman joukkoon. Anna jäähtyä hieman, mutta tarkkaile, ettei seos jähmety. Sekoita vähän jäähtynyt lakritsiseos täytten joukkoon. Kiehauta noin 2 rkl vettä ja liota puristellut liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivate ohuena nauhana nopeasti vatkaten täytteen joukkoon.

Valmista sitruunatäyte: Raasta sitruunan kuori ja mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka, sitruunankuori ja sokerit. Vaahdota kerma, ja lisää se täytteen joukkoon.  Kiehauta sitruunamehu ja sulata puristellut liivatteet siihen. Sekoita ne nopeasti vatkaten täytteen joukkoon.  

anna täytteiden hyytyä kakkulevyjen välissä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia tai yön yli.

Pinnalla minulla on musta sokerikuorrute, jonka kanssa en vieläkään oikein tule juttuun, mutta "harjoitus tekee mestarin". Luut ovat marsipaania. Kakun neljään kulmaan vielä asettelin suklaisia hopeakolikoita.