Tämän ohjeen bongasin Hannan keittiöstä. Alun perin piirakka on tehty Lakoille/hilloille, mutta Hannakin on kokeilut ainakin mustikan kanssa tätä ohjetta. Mielestäni tässä on oikeinkin hyvä pohja. Ja koko piirakka on NAM!

Tein lastenvaate kutsuille punaherukoista, ehdottomasti hyvä kokeilu. Se kellä vielä marjoja puskassa on kannattaa kokeilla. Ohje on pellilliseen joten jos teet piirakkavuokaan niin puolita ohje.

 
Pohja:
300 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl neljänviljan täysjyvähiutaleita (käytin kaurahiutaleita)
2 tl leivinjauhetta
 

 

Täyte:
7-8 dl marjoja
1 1/2 prk kermaviiliä
100 g valkosuklaata sulatettuna (laitoin enemmän)
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
 
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 13 minuuttia. Tee pohjan paistuessa täyte. Kun pohja on paistunut ripottele marjat pohjalle tasaisesti. Sulata suklaa. Hämmennä täytteen muut ainekset yhteen (kermaviili, sokerit, munat) ja lopuksi suklaa. Kaada seos marjojen päälle.Paista piirasta vielä uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes täyte ottaa hieman väriä pintaan ja näyttää jähmettyneeltä.
 
 
Toinen versio, mustikkainen, syötiin siskon ja 5 lapsen kanssa melkeen yhdeltä istumalta.