Nämä ovat sellaisia rakkaus bebejä, vaikkakin ihan tavallisia bebejä. Kirsin keittiössä on näitä aikoja sitten jo tehty, nyt vasta sain minäkin aikaan kokeilla. Ex- anoppini on näiden mestari. Minä en.

Ohje  menee siis näin, suoraan Kirsiltä: 

Pohjat:

100g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja

Täyte:

1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

100g voita tai margariinia

Lemon curdia pieni pisara pohjalle (tämä on oma lisäykseni tähän ohjeeseen)

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria
n. 1 valkuainen
karamelliväriä
nonparellejä

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin. Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.

Täytä jäähtyneet pohjat vanilijatäytteellä. Pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen mansikkahilloa tai sitä Lemon curdia jota minä laitoin.

Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua. Muuten se valuu pois päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä.

Tein sen mokan että laitoin liikaa täytettä, joten en saanut pintaa kauniiksi, vaan jäi muhkuraiseksija sai varoa ettei se tule yli.