Olen kyllä niin tytyväinen tuohon kirjaan. Taas tuli kokeiltua yhtä ohjetta siitä. Tosin mulla ei ollut makeaa maitotiivistettä siksi tein kinuskikuorrutteen tähän. Mielestäni tämä oli niiiiiin hyvää, usein itseltäni jää kuivakakut syömättä. Jopa isäni kehui! Toffeekuorrute olisi siis ollut oikea, laitan sen ohjeen kuitenkin tuonne alas jos joku haluaa kokeilla sitä. Tässä siis ohje

DOLCE VITA

1789111.jpg

200G huoneenlämpöistä voita (tein margariiniin)

3 dl sokeria

4 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 lime mehu ja hienoksiraastettu kuori (käytin sitruunaa)

1 dl maitoa

1 dl jauhettuja tai rouhittuja manteleita (mulla rouhetta)

2 dl valkoisia tai punaisia viinimarjoja (käytin punaisia)

Uuninlämpötila 175 astetta

Voitele ja jauhota 2 litran kakkuvuoka (käytin silikonista en tehnyt tätä)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja kääntele vehnäjauhot, leivinjahe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon limenmehu ja kuori sekä maito. Kääntele joukkoon mantelijauhe ja viinimarjat. Kaada taikina vuokaan ja paista 50-60 minuuttia.

KINUSKIKUORRUTE

2 dl vispikermaa

2 dl fariinisokeria

Nokare voita

Laita ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 20minuttia. Sulata voi joukkoon ja sekoita. Anna jäähyä hyvin ennen kuorutteen levittämistä.

TÄSSÄ SIIS TOFFEKUORUTE

1 tlk (400g) makeaa tiivistemaitoa

80g voita

2 rkl vaaleaa siirappia

Sekoita kaikki ainekset keskenään paksupohjaisessa kattilassa, kuumenna ja anna poreilla 5-6 minuutia keskilämmöllä. Sekoita puuhaarukalla j asiivilöi. Anna kuorrutteen jäähtyä hieman ja kaada se kakun päälle.