Tässä yksi eniten kehuja saanut synttäritarjoilu. Itse en maistanut sillä en välitä homejuustosta. Mutta ohjeen laitoin jakoon jo käsin kirjoitettuna, tässä nyt myös blogiini. Hieman muutin ohjetta, sillä kaapistani ei löytynyt valkosipulia, ja kaikki olivat sitä mieltä ettei haittaa vaikka ei olekaan.

1507562.jpg

Ohje kirjasta Heli Bergius Suosituimmat kotileivonnaiset

POHJA:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

100g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 dl juustoraastetta

½ dl vettä

 

TÄYTE:

 

1-2 sipulia

1 rkl öljyä

2 valkosipulinkynttä (jätin pois)

1 dl sinihomejuustoa muruina

2 dl mustaleimaemmentaalia raasteena (Mulla oli punaleimaaa)

2 dl kermaviiliä

1 dl maitoa tai kermaa

3 munaa

½ tl suolaa

timjamia

mustapippuria

 

Nypi jauhot ja juustoraaste huoneenlämpöiseen voihin. Lisää kylmä vesi  ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirasvuuan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa 200 astetta noin 10 minuuttia.

 

Kuori ja silpu sipuli. Kuullota sipuli öljytilkassa, kunnes sipuli on pehmeää –älä polta.

 

Kuori valkosipulit ja murskaa ne kulhoon (tämä jäi siis multa tekemättä, kun en laittanut) Lisää  kaikki muut täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte piiraspohjalle j a jatka paistamista vielä 20-25 minuuttia, kunnes piiras saa vähän väriä.