Jossain kohtaan tästä vihjaisinkin ja joku sen perään jo kyselikin. Nyt se olisi tässä! Jos joltakulta vielä löytyy käyttökelpoista rapapreria kannattaa ehdottomasti kokeilla. (miten tuosta kuvasta onkin tuollainen tullut...vaihdan toisen kunhan saan)

RAPARPERI-JUUSTOJÄÄDYKE

1717903.jpg

Ohjeesta tuli Tupperwaren rengas- sekä taikavuoka täyteen. Joten kannattaa pienentää ohjetta jos ei ole kahta jäädykevuokaa. Söimme pariltaa sitten tämän pienemmän. Rengasvuassa oleva jäi vielä odottelemaan pakkaseen.

OHJE:

400G RAPARPERIA

3 RKL SOKERIA

2 RKL VANILJASOKERIA

4MUNAA

1 1/2 DL SOKERIA

200G PHILADELPHIAJUUSTOA

4 DL KUOHUKERMAA

100G DIGESTIVE-KEKSEJÄ

PUHDISTA raprperit ja pilko ne hyvin pieniksi paloiksi. Laita kattilaan sokerin kanssa ja anna pehmetä keskilämmöllä n. 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Mittaa joukkoon vaniljasokeri. Anna seoksen jäähtyä.

EROTA keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kääntele tuorejuusto ja raparperiseos vaahdon joukkoon.

VATKAA valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti muiden ainesten joukkoon.

MURSKAA keksit. Kaada osa seoksesta vuokaan ja ripottele keksinmurut pinnalle ja lusikoi päälle loput taikinasta. Anna vuoan jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.

OTA jäädyke huoneenlämpöön pehmenemään n. 20 minuuttia ennen tarjoilua.