Mimmillä oli blogissaan huomioni herättävä lihapullataikina ohje. Mähän sitten halusin tän testata. Tässä tulosta.
Pekoniset lihapyörykät
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kermaviiliä
400 g jauhelihaa
2 rkl sipulikeittojauhetta (mulla ei ollu tätä laitoin pari pienenpientä uutta sipulia silputtuna)
1½ tl jauhelihamaustetta
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
1 muna
150 g pekonikuutioita
Sekoita kaurahiutaleeet ja kermaviili ja anna turvota 5 min. Paista pekonikuutiot pannulla ja valuta rasva pois. Yhdistä kaurahiutaleseokseen seokseen kaikki muut ainekset. Paista pieni pala massaa ja tarkista maku mieleiseksesi. Muotoile pyöryköiksi/pihveiksi japaista 200-225 asteisessa uunissa n. 20 min. Mä siis paistoin mureketta n. 45 minuuttia.
Syötiin uusien pottujen, kukkakaalin ja porkkanoiden kera. Mä kun en käytä suolaa muuta kuin jos ohjeessa mainitaan, niin tein tässäkin kohtaa kuten ohjeessa. Mä olisin ehkä voinut jättää suolan pois sillä, omaan suuhuni maistui turhan suolaiselta. Tykkäsin kyllä ja oli mukavaa kokeilla jotakin uutta murekkeeseen. Vanhempi pojistani ei pitänyt murekkeesta, nuorempi söi kyllä hyvällä ruokahalulla.