Olen menossa pitämään Tupperware esittelyä, viemisinä vien Pätkiskakkua. Tosin tein oman versioni kuorrutteesta kun ei ollut oikeanlaista suklaata. Parasta siis olisi ihan oikea tumma suklaa, otin vinkeistä vaarin jotka löysin Riikan keittiön kommenteista.

Kakku on tehty Tupperwaren silikoniseen kakkuvuokaan, ja tarjolle se mahtuu Samba juhlakupuun (mulla ei kuvastoväriä oleva). Suklaan päälle sulatin MikroPlus kannussa.

1304904.jpg

 

Tässä siis ohjeet, Päällä tosin vain sulatettua Maraboun suklaata ja nonparelleja.

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

4 rkl kaakaojauhetta

150 g voita tai margariinia

2 dl maustamatonta jugurttia

6 Pätkistä

3 munaa

Kuorrutus:

170 g suklaata

100 g voita tai margariinia

 

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sulata voi ja pilko siihen Pätkikset. Lisää voisulaan maustamaton jugurtti sekä munat, vatkaa sekaisin (ei tarvitse sähkövatkainta). Kaada voiseos kuivien aineiden sekaan, sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Pinnasta tuli hieman kova, liekö syynä että oli liian kauan uunissa, katsotaan mitä esittelyn emäntä ja vieraat sanoo.

Lisätty jälkeen: Pinta ei oikeastaan ollutkaan kova, se vain tuntui siltä, vieraat pitivät kakusta ja olivat tyytyväisiä kun saivat ohjeenkin :)