Tätä kakkua en päässy maistamaan kunnolla. Vain vuuan reunoille jäänyttä sain maistella. Hyvälle maistui. Ja ilmeisesti ystäväni seurueellekin.

Kakun ohjeen bongasin Kinuskikissalta.

Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g veriappelsiinijugurttia (ei ollut enää kaupoissa piti laittaa appelsiinijugurttia (ingman)
2 appelsiinin kuoriraaste
200 g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja laita joukkoon sula voi. Levitä seos irtopohjavuon pohjalle.

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijugurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. (Voit käyttää kiilteen tekemisessä aiemmin puristetusta appelsiinimehusta ylijääneen mehun ja täydentää valmiilla tölkkimehulla.) Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.

Koristelin Flora vispi vaahdolla. Kakun kansi oli jäänyt kiilteeseen kiinni ja siksi piti piilotella se pursotuksen alle.