Olen muutaman viikon haaveillut letuista tai pannukakusta

Eilen katselin HerkkuKirpun lettuja ja päätin että nyt jos koskaan. Osittain päätöstä edesauttoi Vaniljarahkapurkki lähestyvällä päivämäärällä.

1451155.jpg

RAHKAISAT LETUT


3 kananmunaa
½ prk vaniljarahkaa
1 dl maitoa
3/4 dl ruokaöljyä
1½ dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet sekaisin. Anna turvota n.10min. Paista lettuja lettupannulla keskilämmöllä niin, että käännät ne myös toisinpäin (käytä paistamiseen öljyä tai voita). Letut ovat valmiita, kun molemmat puolet ovat hieman ruskehtavia.

Hieman siis muuntelin ohjetta ja tein kaksinkertaisen annoksen. Alkuperäisessä vanilijasokeria ja tavallista rahkaa. Minulla siis vaniljarahkaa, en laittanut vaniljasokeria ollenkaan. Taikina oli hyvin paksua verrattuna perinteiseen ja paisui hyvin vielä pannulla. Helppoja paistaa.