Allergia nuhaa kärsien:
Selaillessani blogeja, miettiessäni mitä ruuaksi, löysin satoja vaihtoehtoja. Olin aamulla ottanut sulamaan puolenkiloa paistijauhelihaa. Monissa blogeissa oli erilaisia täytettyjä murekkeita ja lihapullia. Minäpä visioin omalaiseni, joissa on vähän matkittukin. En voi kuitenkaan suoraan osoittaa keltä olisin ohjeen ja idean ottanut. Tässä siis:
TÄYTETTYJÄ PÖTKYLÖITÄ :)
En siis tehnyt mureketta, en pihvejä enkä pyöryköitä vaan pötkylöitä. Kuva on minun annoksestani. Lapsille tein toisenlaisia, johtuen siitä etteivät he pidä juustosta ja persikasta. Mutta ohjeeseen:
500g paistijauhelihaa
1 dl kermaa
korppujauhoja
jauhelihamaustetta
kuivattua sipulirouhetta
mustapippuria
1 kanamuna
En taaskaan mitannut kaikkea, suihkin vaan menemään. Taikinasta tein levyn, aikuisten "pötkylöihin" laitoin juustoraastetta ja säilykepersikan siivun. Lapsille keitetystä kananmunasta siivun.
Paistoin uunissa 225 kypsäksi.
Ranskalaisten ja salaatin kanssa oikein maukkaita.