Kyllä taas sain hyvää palvelua Raumalaisesta liikkeestä: Annen astiakauppa. Monesti kävin kysymässä lumihiutale piparimuottia ja kun niitä vihdoin tuli kävin kaupalla, niin minua varten oli laitettu oikeen jemmaan, että varmasti saan. Kiitos siitä Annelle. 

Mimmiltä sitten nappasin tämän ohjeen. Oli kuulkaa aika valinna vaikeus mitä ohjetta lähden toteuttamaan. Mukavia ohjeita monessa blogissa Mutta tämä ohje oli loistava, helppo työstää ja paistuikin kauniisti Kiitos Mimmille. 

Ohje vinkkeineen Mimmiltä itseltään suoraan.

VALKOISET PIPARKAKUT

250 g voita ( kannattaa laittaa maun takia nimenomaan voita, ei margariinia)

250 g sokeria

2 isoa munaa

500 g vehnäjauhoja ( puolikarkeita)

½ tl soodaa

2 tl vanilliinisokeria ( tai vanilja-) (käytin taas Tanskalaista vaniljasokeria josta tulee hieman voimakkaampi maku)

Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää munat ja keskenaan sekoitetut kuivat ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina muovipussiin ja tekeytymään/kovettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai vaikkapa ihan seuraavaan päivään.  Kun rupeat leipomaa pikkuleipiä...... paloittele kovettunut taikina esim. 4 palaan ja pehmennä paloja käsin pöytää vasten hieromalla, jauhoja korkeintaan käsiin vähän... kaulitse taikinasta jauhotetulla pöydällä halutun paksuinen levy ja ota muotilla haluamasi malliset pikkuleivät. Paista pikkuleivät  + 175 - 200 asteisessa uunissa n. 10 min, pikkuleipien paksuudesta riippuen. Vahtaa, vahtaa...etteivät tummu liikaa. Tarkoitus on, että pikkuleivät jäävät vaaleiksi päältä. Nostele pikkuleivät jäähtymään tasaiselle alustalle, ei päällekkäin.